Interieur ZLM verzekeringen in Goes opgeleverd. 

De beste werkgever van Nederland heeft afgelopen jaar een nieuwe uitbreiding naast hun huidige hoofdkantoor in Goes in gebruik genomen. Sinds juni 2015 werken er zo'n dertig tot veertig medewerkers van ZLM in de door Bladgroen ontworpen kantooromgeving.

Een bijzonder project waarin op een open en transparante manier werd samengewerkt  door opdrachtgever ZLM, Bladgroen, aannemer, installateur, sociale werkbedrijven en talloze regionale onderaannemers en leveranciers.

(2015, Bladgroen, adviseur/architect Evert van Kampen, foto: Bladgroen).          

 

Wooncomfort en woongenot
Passiefhuis Zeeburgereiland A'damPassief Bouwen Awards 2014 - Passiefhuis Amsterdam. 

Donderdag 12 februari werden de Passief Bouwen Awards uitgereikt op de Bouwbeurs in Utrecht. Het Passiefhuis op Zeeburgereiland in Amsterdam, geadviseerd en ontworpen door Bladgroen, was één van de vijf laureaten. Tijdens een spannende bijeenkomst in het goed gevulde geveltheater werden de trotse eigenaren van het kersverse Passiefhuis verblijd met toetreding tot de Eredivisie van Stichting PassiefBouwen en bijbehorend gevelbord.

Medio 2015 verschijnt het 'Praktijkboek Passiefhuis' met medewerking van Bladgroen.

(2015, Bladgroen, adviseur/architect Evert van Kampen, beeld: Verkocht!/ABNAMRO).

              

bekijk de aflevering nu!Treffend, Tegenlicht over kantelaars en dwarsdenkers!

Recent was er een boeiende aflevering van Tegenlicht. Professor Jan Rothmans van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaf zijn visie op de toekomst in Nederland. Belangrijkste verandering is inmiddels in gang gezet door al minstens tienduizend Nederlanders, de transitie van een een hiërarchische top-downsamenleving naar een duurzame, bottom-upnetwerkmaatschappij. De kracht van het individu wordt geactiveerd en gewaardeerd. Grote organisaties en overheid kijken nog toe; moeten we reageren, anticiperen of faciliteren...

(2013, Tegenlicht, VPRO).

 

Onderwijslandschap 
Brede School ZuidlandStart bouw van de Brede School Zuidland!

Dinsdag 12 maart is de eerste paal van de brede school in Zuidland geslagen. Na een bevlogen betoog van Geert de Vries van Woonstichting De Zes Kernen werd de eerste paal geslagen door vier kinderen van basisschool De Wissle en basisschool De Bongerd, vervolgens startte de burgemeester van Bernisse een 3d filmpje van het nieuwe gebouw.   Het nieuwe multifunctionele gebouw komt in de nieuwbouwwijk van Zuidland aan de Zoetemanring en huisvest twee basisscholen, een kinderopvang, peuterspeelzaal, BSO, bibliotheek, fysiotherapie, CJG en verloskundigenpraktijk. Een echte brede school!

(2013, De Zes Kernen. projectarchitect Evert van Kampen, Rothuizen architecten).

 

Project Regioaanpak KANs Zeeuws-Vlaanderen krijgt startbudget!

Eind oktober 2012 werd na een presentatie over KANs aan uwnieuwetoekomst bekend dat het initiatief van start kan gaan met de desk-research om het overleg over de regio in kaart te brengen en de actualiteit van inhoudelijke dossiers tegen het licht te houden.

KANs wil de inspanningen van mensen, instanties en bedrijven voor de regio Zeeuws-Vlaanderen stroomlijnen en de samenwerking verregaand stimuleren om de bijdrage aan het verbeteren van de leefbaarheid en werkgelegenheid maximaal te benutten. 

(KANs is een initiatief van Bladgroen. en de samenwerkende woningcorporaties in ZVL)

© 2013, 2014, 2015. Bladgroen. Alle rechten voorbehouden. KvK 56 99 13 47. Webdesign: Bladgroen i.s.m. Spothut.